Specialisten i Jyllinge lytter til dine ønsker og behov, før du skal tage stilling indretningen.
Badeværelse specialisten følger med i tidens tendenser.
Det er din garanti for, at du får et smukt, praktisk og holdbart badeværelse.
Samarbejde med andre faggrupper i Jyllinge som for eksempel elektrikere, tømrere, murere og VVS-installatører, gør at alle krav og regler opfyldes.
Hvis du er interesseret i at høre mere om badeværelser, så er du velkommen til at kontakte den lokale specialist i Jyllinge
Her får du let overblik over alle de erfarne og dygtige håndværkere i Roskilde Kommune.
Prøv selv at bruge søgefunktionen til at finde de rette fagfolk til dit byggeprojekt.
Vil du gerne bygge nyt - eller udvide en bygning på din grund?
Så bør du først undersøge, om projektet kræver en byggetilladelse.
Du skal søge byggetilladelse til din grund i Jyllinge i Byg og Miljø, Roskilde Kommune.
Det er også kommunen, der kontrollerer byggeriet. Du kan altid kontakte Byg og Miljø og søge en forhåndsgodkendelse, hvis du ikke ved, om netop dine byggeplaner kræver en byggetilladelse.
Du har også mulighed for at søge dispensation til et byggeri, som du ved ikke lever op til kravene.
Du bør altid undersøge, om dine byggeplaner er lovlige, før du går i gang. Kommunen kan kræve ulovligt byggeri lovliggjort.
I værste fald har kommunen ret til at få byggeriet nedrevet på din bekostning, hvis ikke det kan lovliggøres.
Du skal søge byggetilladelse til nybyggeri og udvidelse af bygninger. Du kan opføre småbyggeri på op til samlet 50 m2 på grunden.
Småbyggeri er fx en ny carport, et legehus eller skur. Det vil altså sige, at hvis du har en carport, et skur og et legehus på samlet 45 m2 på grunden, bør du søge byggetilladelse, når du planlægger at få opført et drivhus.
Du har dog pligt til at sikre, at den samlede bebyggelsesprocent ikke er højere end tilladt for området. Du skal tjekke, om der er særlige regler, der forhindrer dit byggeprojekt. Du må til gengæld gerne istandsætte eller ændre en bygning indvendigt uden byggetilladelse, hvis du ikke udvider byggeriet.
Du skal bare være opmærksom på, at byggeprojektet ikke ændrer bærende konstruktioner eller brandsikkerhedsforhold.
Småbygninger kan være legehuse, garager og drivhuse, som ikke må være bygget sammen med hovedhuset.
Du har ret til at få opført småbygninger på et samlet areal på op til 50 m2 af din grund, når du bor i et område med enfamiliehuse, sommerhuse eller dobbelthuse.
Derfor skal du få en byggetilladelse, hvis du planlægger en garage på 15 m2, når du allerede har småbyggeri på 36 m2 på din grund.
Dit byggeri skal altid leve op til bygningsreglementet. Det betyder blandt andet, at du skal følge kravene til brandsikkerhed, bygningens højde og bebyggelsesprocent. Bemærk de skærpede krav i tillæg til Bygningsreglementet BR18. Efter tillægget skal helårshuse bygget efter 2020 nemlig have både vinduer og døre i Energiklasse A.
Men du har stadig ret til at få opført et sommerhus eller småbygninger, som har vinduer i Energiklasse B.
BBR er et register med vigtige oplysninger om alle bygninger i Danmark. Du skal altid sørge for, at oplysningerne i BBR er rigtige og opdaterede.
Hvis du får opført en ny bygning - eller udvidet en bygning - er du nødt til at opdatere i BBR.
Du skal ikke indberette indvendig istandsættelse, medmindre der er tale om større ændringer som fx nyt varmesystem. Læs flere oplysninger og indberet til BBR.
Få byggetilladelse hos Byg og Miljø i Roskilde Kommune Du finder alle informationer om byggetilladelse i Byg og Miljø, hvor du også kan søge byggetilladelse.